• Vriendenclub FC Wolvega

  In december 1997 is de Vriendenclub van FC Wolvega opgericht. De Stichting Vriendenclub FC Wolvega ondersteunt de voetbalvereniging FC Wolvega op verschillende manieren.

  In de loop der jaren heeft de Vriendenclub dankzij de donaties van hun leden diverse zaken gerealiseerd. Zo heeft de Vriendenclub de tribune gerealiseerd langs het hoofdveld. Maar daarnaast heeft men ook diverse materialen en machines voor de onderhoudsploeg aangeschaft en diverse donaties gedaan t.b.v. de jeugdopleiding en kleding voor coaches en spelers.

  De laatste jaren heeft de Vriendenclub financiële bijdrages geleverd t.b.v. de samenwerking met SC Heerenveen, aanschaf van pupillendoelen en trainingsmaterialen. Ook heeft de Vriendenclub een forse bijdrage gedaan van €6000  t.b.v. de upgrading van de toiletten in de nieuwe kantine. De meeste recente donatie is een financiële bijdrage van €7200 voor de nieuwe geluidsinstallatie.

  Momenteel heeft de Vriendenclub iets meer dan 80 leden en de wens is om de grens van 100 leden te doorbreken. Het bestuur van de Vriendenclub bestaat uit de volgende personen: voorzitter Peter van Huizen, secretaris Mark Jonker en penningmeester Geert Dekker en de algemene leden Gea de Jong en Jan Maarten Lamsma.   

  Peter is ruim 35 lid geweest van FC Wolvega en heeft in deze periode actief gevoetbald in de jeugd en bij de senioren op zowel de zaterdag als de zondag afdeling. Daarnaast heeft hij ook vele jaren gevoetbald bij FC Wolvega in de zaal. Als vrijwilliger actief geweest in de functie van trainer en leider voor diverse jeugdteams. Tevens diverse jaren lid geweest van de jeugdcommissie als ook wedstrijdsecretaris en bestuurslid. In deze periode was hij ook de initiatiefnemer van het jaarlijkse PANNA toernooi en in de winterperiode van het Indoor Soccer.

  Mark is nieuwe secretaris van de Vriendenclub. Hij is al meer dan 18 jaar lid van FC Wolvega. Mark voetbalt nog actief en toen hij hoorde van de Vriendenclub en wat ze allemaal al hebben gerealiseerd bij FC Wolvega en dat ze op zoek waren naar een nieuwe secretaris heeft hij zich gemeld om hier ook in de toekomst een bijdrage aan te leveren. Hij hoopt dat ook samen met de Vriendenclub zijn steentje te kunnen bijdragen aan projecten binnen FC Wolvega. Dus mocht je ideeën hebben over wat er mist of beter kan op het sportpark dan hoort hij het graag.

  Geert is de penningsmeester van de Vriendenclub en zit al sinds de oprichting in 1997 in het bestuur van de Vriendenclub. Op 8 jarige leeftijd werd Geert lid van DOG (nu FC Wolvega) en hij heeft tot zijn 62e jaar actief (competitie) gevoetbald. Geert heeft 20 jaar in de zondag 1 gevoetbald en in de 44 jaar dat hij bij de senioren heeft gevoetbald maar liefst 10 keer kampioen geworden. Daarnaast is hij ook als vrijwilliger een aantal jaren in de jeugdcommissie actief geweest.

  Gea is al jaren de gastvrouw van de zaterdag 1 en sinds een aantal jaren ook bestuurslid van de Vriendenclub. Op haar initiatief is o.a. vanuit de Vriendenclub (samen met Peter en Bert Schouwstra) de prachtige fotowand in de nieuwe kantine gerealiseerd. Samen bekijken waar we het geld van de leden van de Vriendenclub aan kunnen besteden geeft Gea veel voldoening en plezier.  

  Jan Maarten is al enige jaren bestuurslid van de Vriendenclub FC Wolvega. Na 30 jaar als actief voetballer lid te zijn geweest bij FC Wolvega is hij sinds 2010 nauw betrokken bij FC Wolvega als o.a. bestuurslid Sponsorzaken, voorzitter van de Sponsorcommissie en sinds kort als vrijwilligerscoördinator.

  Wilt u ook FC Wolvega steunen? Word dan lid van de Vriendenclub! De Vrienden van FC Wolvega staan prominent op de borden van de Vriendenclub in de kantine. Deze hangt tegenover de fantastisch mooie fotowand in de kantine. Zoals reeds eerder benoemd is ook deze fotowand ontworpen en financieel gerealiseerd door de Vriendenclub.

  U kunt de Vriendenclub steunen voor (minimaal) € 45,00 per jaar. Hiermee steunt u uw club met allerlei projecten en zorgen we samen voor een bloeiende levendige vereniging waar iedereen zich welkom voelt.

  Link naar ledenformulier en vul uw gegevens in.

  Heeft u vragen en/of ideeën voor de Vriendenclub mail dit dan naar vriendenclubvanfcwolvega@gmail.com