Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

Voorlopige teamindeling 2018-2019

Vandaag is de voorlopige teamindeling voor de jeugd teams gepubliceerd. Ieder jaar blijkt weer dat de teamindelingen de gemoederen flink bezighouden, vandaar voor een juiste en volledige informatieverstrekking deze toelichting al op voorhand.
Als Selectie Commissie, Technische Commissie en Jeugd Commissie hebben wij de doelstelling om er steeds weer voor te zorgen dat spelers en speelsters een geweldig seizoen hebben met veel plezier en zowel als team, als ook per individu, beter worden en leren presteren. Presteren binnen de grenzen van ieders capaciteiten en motivatie. Maar hoe bepaal je die capaciteiten en wat weten wij over individuele drijfveren en motivatie? Wat de één wel ziet als capaciteit van een speler of speelster hoeft een ander niet op gelijke wijze in te schatten. Voor de een is voetbal een echte passie voor de ander een leuke, gezellige teamsport met vriendjes of vriendinnetjes.

Als Jeugd Commissie proberen we de randvoorwaarden te creëren om de jeugdopleiding zo goed mogelijk vorm te geven. Hierbij hoort ook het bedenken van een procedure waar binnen zo goed mogelijk keuzes gemaakt kunnen worden als het gaat over het maken van de teamindelingen. Op basis van informatie die gedurende het gehele seizoen wordt verzameld door de Selectie Commissie, Technische Commissie en Jeugd Commissie is de nieuwe teamindeling voor het seizoen 2018-2019 gemaakt. Voor het aanleveren van informatie wordt tevens gebruik gemaakt van de input van trainers en leiders.

We kunnen nooit voorkomen dat er keuzes worden gemaakt die we achteraf beter niet hadden kunnen maken. Waar het om gaat is dat we willen werken met een keuzemethodiek die verantwoord en verdedigbaar is. Om deze reden wordt de teamindeling en alle bijbehorende keuzes door de Selectie commissie, Technische Commissie en de Jeugd Commissie samen en met elkaars goedkeuren opgemaakt.

Mocht u vragen en of opmerkingen hebben en/of interesse hebben om een team te begeleiden en/of te trainen volgend seizoen dan kunt u dit kenbaar maken door te mailen naar fcwolvega.jeugd@gmail.com

Met vriendelijke groeten,

Technische Commissie
Stefan Oostra
Ronald Tournier
Peter van Huizen
Robert Ensing

Selectie Commissie
Albert Bijlsma
Martijn Douma
Albert Brandsma
Geert Douma
Gerrit Bouw
Jan van Zwieten

Jeugd Commissie
Saïra de Ruiter
Marcella Brandsma
Karin Legger