• Verslag dartstoernooi

  10 mrt 2023
 • Op zondag 5 maart werd er weer gedart bij FC Wolvega. Tot voor corona was dit een singletoernooi, nu was er gekozen voor een koppeltoernooi onder de leden.
  Na het opbouwen van de huurbanen van Arend Groen Verhuur en Handelsonderneming uit Noordwolde en onze 2 eigen banen, ging het toernooi rond 13:30 uur van start in 4 poules. Mooi was te zien dat tal van jeugdleden ook de weg hadden gevonden naar het toernooi. Ook was er het moment tussen de poule- en knock-outfase om Redginald Jonker even een bloemetje aan te bieden, eindelijk was het moment om vanuit FC Wolvega en dartsliefhebbers hem te bedanken voor het mogelijk maken van de eigen dartsbanen.
  Dan de knock-outfase. Zoals gewoonlijk in het darten is er het zogenaamde verliezersronde, daarin gaan de koppels verder wat 3e of 4e waren geëindigd in hun poule en kunnen strijden om hun eigen prijzengeld. De uiteindelijke finale werd gewonnen door Arthur en Driek Vogels, zij wonnen deze wedstrijd met 3-1 van Daimy van Trappe en Julian Lautenbag, beide koppels wonnen hiermee een envelop met inhoud.
  In de winnaarsronde gingen de nummers 1 en 2 uit de poules met elkaar de strijd aan, hierin lag een envelop klaar voor de halve finalisten. In de eerste halve finale won Jeroen Bakker en Jelte Hooghiem met 4-0 van Wilco de Koe en Rick Lautenbag. In de 2e halve finale won Sean de Ruiter en Léon Peereboom in een spannende wedstrijd met 4-3 van Youri van Dalen en Julian van Dijk. In de uiteindelijke finale wonne Sean en Léon met 5-2 van Jeroen en Jelte.
  De prijs van de hoogste finish ging naar Driek Vogels.
  Dit toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Hofstra Witgoed en DARO Catering.