• Verhuur kunstgrasveld

  Beschikbaarheid
  Het kunstgrasveld op Sportpark Molenwiek, Kruistraat 3-5, 8471HH Wolvega is eigendom van voetbalvereniging FC Wolvega welke het kunstgrasveld als trainingsveld en ook als wedstrijdveld gebruikt. Buiten deze uren bestaat de mogelijkheid om het veld te huren, eventueel inclusief verlichting voor trainingen of wedstrijden. Het kunstgrasveld is op aanvraag beschikbaar voor andere verenigingen.

  Overzicht tarieven:
  Wedstrijden:
  Per wedstrijd exclusief veldverlichting:                                            € 125,00
  Per wedstrijd inclusief veldverlichting op wedstrijdsterkte:                € 150,00
  Trainingen:
  Heel veld, per 1,5 uur exclusief veldverlichting:                                € 75,00
  Heel veld, per 1,5 uur inclusief veldverlichting op trainingssterkte:     € 100,00
  Half veld, per 1,5 uur exclusief veldverlichting:                                 € 45,00
  Half veld, per 1,5 uur inclusief veldverlichting op trainingssterkte:      € 60,00
  N.B.: Het gebruik van kleedkamers zit verrekend in de huurprijs. Bij een wedstrijd wordt er door FC Wolvega in de pauze voor thee gezorgd.
  - Afzegging mogelijk tot 48 uur voor aanvang huurtijdstip, hierna wordt 50% van de afgesproken huurkosten in rekening gebracht.
  - Wedstrijden zijn inclusief een rustpauze van 15 minuten en een warming-up voorafgaand aan de wedstrijden van 15 minuten.
  - De verhuurder is niet aansprakelijk voor ongevallen, blessures of welke schade dan ook veroorzaakt door gebruik van het kunstgrasveld.
  - De door de huurder veroorzaakte schade aan het kunstgrasveld en/of accommodatie wordt in rekening gebracht aan de huurder.

  Contactpersoon
  Voor het huren van het kunstgrasveld bij FC Wolvega, of voor informatie over het gebruik, kunt u contact opnemen met de wedstrijdsecretaris: wedstrijdsecretariaat@fcwolvega.nl of met Peter Hogeboom, tel.nr. 06-46672472
  Wordt het veld na overleg met de verhuurcoördinator door u gehuurd, download dan deze overeenkomst, inclusief voorwaarden, en vul het laatste gedeelte in. De ondertekende overeenkomst kan op de wedstrijddag worden ingeleverd in de kantine.
  Uw vereniging ontvangt vervolgens per email een factuur van FC Wolvega via het door u opgegeven emailadres.
  Weersomstandigheden en bespeelbaarheid
  Onder de normale Nederlandse omstandigheden zal het kunstgrasveld de meeste tijd bespeelbaar zijn. Sneeuw is eventueel met een goede rubberen schuif van het veld te verwijderen. Bij strenge vorst lager dan 10 graden Celsius onder nul adviseren wij u het veld niet te betreden. Na een strenge vorstperiode kan in de dooifase gecombineerd met regenval ook een situatie ontstaan dat bespeling afgeraden wordt.

  Neerslag
  Door de goede doorlatendheid van de toplaag en onderliggende constructie zal het veld snel ontwateren en het veld ook weer snel bespeelbaar zijn. Tijdens een zeer zware regenbui kan het voorkomen dat gedurende een korte periode het veld volledig verzadigd is en er plassen op het speelveld ontstaan. Op dit moment is de stabiliteit van het veld gering en kan door sterk af- of schrapzetten verplaatsing van het invulmateriaal voorkomen. Dit moet worden voorkomen. Met name tijdens trainingen wordt dan aanbevolen de aanvang van de training 5 minuten uit te stellen of 5 minuten stop te leggen. Binnen enkele minuten zal de plasvorming verdwenen zijn en is het veld weer volledig bespeelbaar. Normaliter zullen deze extreme omstandigheden zeer incidenteel voorkomen in Nederland.

  Droogte
  Zeer droge omstandigheden hebben geen negatieve gevolgen op de bruikbaarheid van het kunstgras. Bij zeer hoge temperaturen kan als gevolg van het zwarte rubber in de mat de temperatuur extra oplopen, die heeft geen effecten op de bespeelbaarheid. Enkel kan het onder zeer warme omstandigheden voorkomen dat meer geur van rubber vrijkomt.

  Sneeuw en vorst
  Wanneer het veld bedekt is met sneeuw kan het veld niet bespeeld worden. Bespelen van het veld heeft namelijk tot gevolg dat de sneeuw in de mat en infill wordt getrapt en er een ijslaagje ontstaat. Dit levert een te groot risico voor de sporter op en daarom is bespelen van het kunstgrasveld bij sneeuw en vorst niet toegestaan. Sneeuw verwijderen is nauwkeurig werk en dient dan ook aan deskundigen te worden overgelaten.