Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

Start circuit training jeugd t/m JO11 & trainers gezocht

Zoals u wellicht al heeft vernomen via nieuwsberichten, via de website en/of social media is er een nieuwe Technische Commissie (link) aangesteld. Dit loopt parallel met de invoering van het Technisch Beleidsplan 2021-2025. Eén van de speerpunten vanuit dit beleidsplan is de ‘circuittraining’. In het afgelopen seizoen hebben de JO-7 teams en betreffende trainers ervaring opgedaan met circuittraining. Door middel van circuittrainingen hebben trainers de mogelijkheid om een gevarieerde training te geven aan een groep voetballers. Bij een circuittraining wordt de spelersgroep opgedeeld in verschillende groepjes. Deze groepen starten elk bij een verschillende oefening van de circuittraining. Na een centraal signaal van de trainer draaien alle groepen door naar de volgende oefening. Het voordeel van een circuittraining is dat de ruimtes op het veld optimaal benut worden en er getraind kan worden met een grote groep spelers (bron: www.knvb.nl).

In bijgevoegde brief staat meer informatie rondom de circuittraining. Deze brief is inmiddels ook verstuurd naar de betreffende leiders/trainers/ouders.

Zoals het nu staat hebben we in alle genoemde lichtingen trainers nodig voor de circuittrainingen. We hebben dan ook dringend behoefte aan nieuwe aanwas: wanneer er onvoldoende trainers zijn, kan de training niet doorgaan. Als trainer in de circuittraining ben je verantwoordelijk voor één onderdeel wat je meerdere keren per training geeft. Hierbij wordt je ondersteund door een ervaren trainer en/of Hoofd Jeugdopleiding. We willen toe naar een situatie waarbij we kunnen toewerken naar een ‘pool’ met trainers, zodat een trainer niet iedere week wordt ingedeeld maar bijvoorbeeld eens in de twee of vier weken.

Ben je enthousiast en draag je het jeugdvoetbal een warm hart toe? Meld je dan voor woensdag 25 augustus a.s. via het onderstaande mailadres. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat de jongste jeugd wekelijks kan trainen en plezier blijft houden in deze mooie sport!
Mocht u op voorhand al vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u deze met ons delen middels een email naar: technischezaken@fcwolvega.nl

2021 08 20 Circuittraining