• Samenwerking leidt tot aanleg nieuw speelveld & gebruik kleedkamers

  6 nov 2023
 • Dat vanuit samenwerkingen mooie nieuwe dingen ontstaan is bij iedereen duidelijk. Ook nu een mooi voorbeeld waarbij een nieuw (half) voetbalveld in gebruik genomen is door FC Wolvega en gebruik van de kleedkamers van KV Sios.

  Jarenlang werd er geen gebruik gemaakt van het veld tussen Sios en onze kantine waar het 'gebruiksrecht ‘bij Sios ligt. Na eerdere berichtgeving over de veldcapaciteit welke te laag is bij onze FC, zijn er zeer constructieve gesprekken gevoerd met Sios of dit grasveld door FC Wolvega in gebruik zou kunnen worden genomen om daarmee een half voetbalveld in te richten. Vanuit deze mooie samenwerking is de noodzaak gezien en alle medewerking verleent vanuit Sios om dit mogelijk te maken. 

  Na de noodzakelijke grondwerkzaamheden ligt er nu een officieel half voetbalveld waar de jeugd zal trainen en hun wedstrijden spelen. Afgelopen zaterdag werden hier de eerste wedstrijden gespeeld.

  Om dit veld maximaal te kunnen gebruiken moeten er nog een aantal investeringen gedaan worden, zoals een ballenvanger, verlichting en extra doeltjes. Aangezien dit een forse investering is zijn wij druk bezig om deze begroting sluitend te krijgen door oa subsidie aanvragen. Wij hopen hier binnenkort meer nieuws over te hebben.

  Daarnaast mogen wij gebruik maken van de kleedkamers nu Sios zelf tijdens de winterperiode in de zaal korfbalt. Dit is voor nu een mooie tijdelijke oplossing om het tekort van kleedkamercapaciteit het hoofd te kunnen bieden. Let dus goed op bij de kleedkamerindeling bij het wedstrijdsecretariaat.

  Onze dank gaat uit naar onze goede buurman Sios voor de prettige samenwerking!

  #depaarswittetreindendertdoor