Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

Routekaart amateurvoetbal

De KNVB worstelt met de voortgang van het amateurvoetbal. Wat kan de komende maanden eventueel wel en wat zeker niet? Ondanks dat er nog enkele scenario’s bij de bond op tafel liggen, blijft de grote vraag of hervatting van het seizoen in welke vorm dan ook in de praktijk mogelijk blijkt.

De KNVB heeft een zogenaamde routekaart gemaakt met verschillende scenario’s. Voor de senioren Heren 1 elftallen is er al een voorstel vanuit onze voetbalvrienden van  VV Willemsoord bij de KNVB neergelegd om de zg Regio cup te organiseren mocht de competitie niet meer hervat worden. Dit zal dan een competitie zijn met VV Willemsoord, Oosterstreek, Sv Steenwijkerwold, Olyphia, Oldeholtpade, Zandhuizen, De Blesse en FC Wolvega. Voor de Dames 1 ligt er nu een plan voor een competitie met Olde Veste, HZVV, Vitesse ’63, IJVV, Genemuiden en FC Wolvega. Wij juichen beide initiatieven enorm toe doordat er een verbindende functie tussen clubs vanuit gaat en voor Heren 1 daarnaast ook alle verenigingen op fietsafstand zijn mocht er evt ook publiek aanwezig mogen zijn. 

Wij zullen de vinger aan de pols houden om al onze leden zo goed mogelijk een alternatief te kunnen bieden.
Als bestuur hebben we er vertrouwen in dat de KNVB met goede plannen komt, zodat als er weer ruimte is om in teamverband te voetballen, iedereen zo goed mogelijk wordt gefaciliteerd.

Volledigheidshalve verwijzen we dan ook graag naar de routekaart van de KNVB.

Vanuit de jeugdcommissie en technische zaken zullen wij de ontwikkelingen nauw opvolgen en met de teams in contact zijn om zo’n best mogelijke invulling te gaan geven.