Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

Pupil van de week

Pupil van de week Koen van der Wal bij FC Wolvega 1 – SV De Wâlde

Vandaag mocht ik pupil van de week zijn bij het eerste elftal; ze moesten tegen SV De Wâlde. Ik had van tevoren verteld dat Sean de Ruiter mijn favoriete speler was; we stonden samen in het programmaboekje met onze foto’s.

Samen met mijn ouders en zusjes werden we welkom geheten in de bestuurskamer door Gea. Ze stelde ons voor aan de trainers en begeleiders van het eerste. Ik kreeg een mooi paars shirt aan en de assistent-trainer Gregory nam me mee het veld op. Ik mocht de warming up oefeningen meedoen!

Nadat ik met de spelers het veld op was gelopen, mocht ik de bal aftrappen en een doelpunt maken in het doel van de tegenpartij. De wedstrijd mocht ik in de dug-out zitten samen met de wisselspelers. Hartstikke leuk!
Wolvega was veel beter en door een penalty kwamen we op voorsprong. Het 2e doelpunt was het mooist: mijn favoriete speler Sean de Ruiter slalomde 5 of 6 man voorbij en scoorde langs de keeper. Echt supermooi. Het werd nog 4-0 maar het had nog wel meer kunnen zijn.

In de rust en na de wedstrijd zorgde Gea voor drinken en lekkere hapjes en kreeg ik ook nog een bal met alle handtekeningen en de wedstrijdposter in een lijst.

Ik vond het prachtig om mee te maken en bedank daarvoor de spelers, trainers en staf van het eerste elftal. En niet te vergeten de goede zorgen van Gea en de heren Schut en Bruinenberg.

Groeten van Koen van der Wal