Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

Laatste nieuws

Vacature trainer MO17

Vacature trainer MO17

FC Wolvega is voor aankomend seizoen op zoek naar een train(st)er voor onze MO17. De MO17 is een enthousiaste en gemotiveerde meidengroep. De trainingen zijn maandag en woensdag van 19.00 tot 20.00 uur.

FC Wolvega werkt met de voetbalmethode VTON, dus er zijn voldoende handvaten (ook voor een minder ervaren trainer) om een training te verzorgen. 

Ben je enthousiast en lijkt het je leuk om de MO17 te trainen, stuur dan een mail naar technischezaken@fcwolvega.nl

Programma Zaterdag 1

Programma Zaterdag 1

Zaterdag 10 augustus jl. is de eerste selectie van FC Wolvega de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Uiteraard horen daar ook een aantal oefenwedstrijden bij, waar alle support meer dan welkom is! Het programma voor de komende weken ziet er als volgt uit:

10-08: Trainingsdag bij FC Wolvega
17-08: Oefenwedstrijd FC Wolvega – Delfstrahuizen (Locatie: UDIROS), 14:30
20-08: Flevo Boys 2 – FC Wolvega, 20:00
24-08: Toernooi bij Vitesse ‘63. Wolvega speelt haar eerste wedstrijd om 11:55. Het toernooi duurt de gehele middag.
04-09: DIO Oosterwolde – FC Wolvega, 20:00

Foto: Lenus van der Broek

Vrijwilligers volop in actie!

Woensdagavond 10 juli was het een en al bedrijvigheid bij FC Wolvega. Maar liefst 16 vrijwilligers waren in de weer om de velden te beregenen en de doelgebieden te voorzien van ruim 100m2 nieuwe graszoden. Door de droogte hebben de velden het zwaar. Het is daarom fantastisch om te zien dat zoveel mensen hun steentje bijdragen. Bijzonder detail is dat zelfs de voorzitter van KV SIOS ondersteuning bood. Het beregenen zal de komende tijd nog van groot belang blijven. Grote waardering voor alle betrokken vrijwilligers! #depaarswittetreindendertdoor

Lokaal Sportakkoord

Op weg naar een lokaal sportakkoord!

Maandagavond 1 juli zijn de eerste stappen gezet naar een lokaal sportakkoord voor Weststellingwerf. Het lokale sportakkoord wordt een vertaling van het Nationale Sportakkoord dat minister Bruno Bruins in de zomer van 2018 sloot. Het hoofddoel is om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. 

Vertegenwoordigers van FC Wolvega, Korfbalvereniging SCO, Stichting Comprix en de gemeente brachten onder leiding van sportformateur André Kasel in kaart wat het lokale sportakkoord in ieder geval moet opleveren voor Weststellingwerf.

https://www.weststellingwerf.nl/home/actueel-in-weststellingwerf_3719/item/op-weg-naar-een-lokaal-sportakkoord_45701.html

 

Nieuwe gazonmaaier

Nieuwe gazonmaaier voor FC Wolvega

Stichting Sportpark Molenwiek en FC Wolvega hebben een nieuwe gazonmaaier aangeschaft. Buiten de sportvelden heeft ons sportpark een behoorlijk aantal vierkante meters gras. Met de aanschaf van deze maaier wordt het werk voor onze vrijwilligers weer wat eenvoudiger en minder zwaar. De gazonmaaier is geleverd door Brandsma Spanga Tuinmachines & Autobedrijf (www.brandsmaspanga.nl).

 

Slotdag impressie

FC Wolvega viert feestelijke slotdag

Afgelopen 15 juni hebben wij met de gehele vereniging een fantastische slotdag beleefd en daarmee ook een mooi einde van een gezellig, sportief en succesvol seizoen!

Ook dit jaar stond het weer bol van de activiteiten voor jong en oud. De dag werd begonnen met een sponsorloop waarbij zo’n 70 leden geld ingezameld hebben voor een nieuwe kledinglijn welke wij willen invoeren. Daarna was het de beurt aan de jeugd t/m 13 jaar om hun kunsten te vertonen tijdens het pannatoernooi, waarbij er een mooie mix was van strijd, passie en gezelligheid. In de kantine kon de oudere jeugd hun kunsten vertonen tijdens een FIFA speltoernooi.

De middag werd afgesloten door de senioren welke nu eens hun balgevoel konden vertonen met behulp van een volleybal. Hilarische momenten werden afgewisseld met fanatisme. Inmiddels was Jan Smink met de foodtruck al druk aan het bakken om ook de inwendige mens te verzorgen.

Rond 18 uur werden de kampioenen gehuldigd, te weten de JO12-1 en de MO17-1. Het Zaterdag 1 herenelftal werd rond 21 uur gehuldigd waarbij er mooie woorden waren van de wethouder J. Jongebloed.

Ook werd de finale van de Weststellingwerfcup gespeeld tussen Trinitas en FC Wolvega. Er was een mooie opkomst, waarbij zich ook een spannende strijd op het veld voltrok. Uiteindelijk won Trinitas de wedstrijd met 3-1 en werd daarij de beker en wisselbokaal uitgereikt door de wethouder.

De avond werd gezellig afgesloten onder muzikale begeleiding van B’84.

Wij willen iedereen bedanken voor de organisatie van deze prachtige dag, want zonder vrijwilligers kunnen wij dit allemaal niet realiseren!

Tot volgend seizoen en geniet van de zomerperiode.

(foto’s: Hermien Feenstra)

Veldonderhoud

Veldonderhoud en zomerstop sportpark

Het veldonderhoud is begonnen en de voorbereidingen voor de slotdag zijn in volle gang. Na de slotdag zal het sportpark gesloten zijn. Er kan en mag dan niet meer getraind worden. Iedereen mag genieten van een welverdiende rust!

Het onderhoudsschema ziet er als volgt uit en houdt rekening met een rustperiode voor de velden. Sportpark Molenwiek is gesloten voor trainingen en wedstrijden vanaf zondag 16 juni tot en met 12 augustus. Vanaf 12 augustus is alleen het wetraveld beschikbaar. De overige velden zijn dan nog niet beschikbaar.

Uiteraard kan het zijn dat een veld of velden later beschikbaar zijn door weersomstandigheden.

De informatie hierover volgt via social media en de mail.

Het schema staat hieronder.

 

 

Hulp bij beregenen

Vrijwilligers gezocht voor beregenen van de velden

Oproep aan alle leden, ouders, vrijwilligers en supporters!

Het doel is om halverwege augustus bespeelbare velden te hebben en op tijd klaar te zijn voor de wedstrijden en trainingen. Met het oog op de huidige droogte is het noodzakelijk om 3x per week te beregenen, natuurlijk ook afhankelijk van het weer in de komende periode. Onze buitenploeg heeft hiervoor hulp nodig om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Op maandag- en vrijdagochtend van 08:00 tot 11:00 uur is de buitenploeg aan het beregenen, maar zij kunnen de nodige hulp gebruiken en dan met name ook op de woensdagen.

Wil jij ook dat de velden speelklaar erbij liggen en kan jij een paar uurtjes missesn hiervoor? Geef je dan op via bestuur@fcwolvega.nl en geef aub aan welke data/dagdelen je beschikbaar bent. Enorme dank!

Beregeningsschema:

Maandag 10-Jun   Maandag 8-Jul   Maandag 5-Aug   Maandag 2-Sep
Woensdag 12-Jun   Woensdag 10-Jul   Woensdag 7-Aug   Woensdag 4-Sep
Vrijdag 14-Jun   Vrijdag 12-Jul   Vrijdag 9-Aug   Vrijdag 6-Sep
                     
Maandag 17-Jun   Maandag 15-Jul   Maandag 12-Aug   Maandag 9-Sep
Woensdag 19-Jun   Woensdag 17-Jul   Woensdag 14-Aug   Woensdag 11-Sep
Vrijdag 21-Jun   Vrijdag 19-Jul   Vrijdag 16-Aug   Vrijdag 13-Sep
                     
Maandag 24-Jun   Maandag 22-Jul   Maandag 19-Aug   Maandag 16-Sep
Woensdag 26-Jun   Woensdag 24-Jul   Woensdag 21-Aug   Woensdag 18-Sep
Vrijdag 28-Jun   Vrijdag 26-Jul   Vrijdag 23-Aug   Vrijdag 20-Sep
                     
Maandag 1-Jul   Maandag 29-Jul   Maandag 26-Aug   Maandag 23-Sep
Woensdag 3-Jul   Woensdag 31-Jul   Woensdag 28-Aug   Woensdag 25-Sep
Vrijdag 5-Jul   Vrijdag 2-Aug   Vrijdag 30-Aug   Vrijdag 27-Sep

 

FC Wolvega Kampioen

FC Wolvega 1 kampioen!

Zaterdagmiddag was de ontknoping om het kampioenschap in de 3e klasse A. Met 1 punt voorsprong op naaste concurrent Heerenveense Boys moesten de spelers de laatste competitiewedstrijd winnen om kampioen te worden. En dat is gelukt, het won zeer verdiend met 4-1 van Berlikum.

Doelpuntenmakers voor Wolvega waren Friso Bakker (2x) en Sean de Ruiter en Berlikum maakte een eigen doelpunt. Een kwartier voor tijd scoorde Berlikum nog. Over de hele competitie gezien uiteindelijk een terechte kampioen

Na afloop werd een kampioensfeest georganiseerd in de kantine met DJ Ferry Fledderus.

(Foto & verslag: Lenus van der Broek)

NIX

NIX

NIX zonder ID

FC Wolvega doet weer mee met de landelijke actie ‘NIX zonder ID’. In deze periode vragen we extra aandacht voor de verplichte leeftijdscheck bij de verkoop van alcohol in de kantine. Het spontaan tonen van het Identiteitsbewijs (ID) door jongeren helpt daarbij.

Voor medewerkers in de kantine is het moeilijk om de juiste leeftijd van jongeren in te schatten. Daarom vragen we jongeren uit zichzelf hun ID te laten zien bij de aankoop van alcohol in onze kantine. Meer informatie is te vinden op www.nix18.nl.

Voor ouders die thuis in gesprek willen met hun kind over alcohol is de website www.hoepakjijdataan.nl interessant.