Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

Nieuwe Technische Commissie stelt zich voor

in de afgelopen maanden hebben wij als bestuur niet stil gezeten om de organisatie en het beleid onder de loep te nemen en bekijken waar wij verder kunnen optimaliseren. Dit was met name op het vlak van het definieren van een voetbalvisie voor de club welke o.a. vorm krijgt in het technisch jeugdbeleidsplan (‘ opleiden en ontwikkelen’ ). Er hebben vele gesprekken plaatsgevonden met verschillende groepen met verschillende achtergronden om ideeen te krijgen/polsen en feedback te verzamelen. Onderdeel van het verder vormgeven aan het technisch plan is ook een vernieuwde organisatie rondom het technisch beleid. Het is fantastisch om te zien hoeveel enthousiasme er is om een functie te willen vervullen binnen FC Wolvega. Naast de invulling van de Hoofd Jeugdopleiding is nu ook een nieuwe Technische Commisie opgezet met vershillende rollen daarbinnen. Het voorzitterschap van de Technische Commissie zal in handen liggen van Jan Hendrk Pesman en Jan Schaper. Deze commissie kenmerkt zich door een mooie mix van ervaringen vanuit verschillende achtergronden en mooi om te zien dat [oud-]FC Wolvega voetballers daarnaast ook een andere rol willen vervullen binnen onze mooie vereniging. Hieronder stelt deze Technische Commisie zich voor.

Jan Hendrik Pesman: Voorzitter (duo)

Mijn naam is Jan Hendrik Pesman, vader van drie kinderen en gek van voetbal. Na enkele jaren gestopt te zijn met voetballen, voetbal ik sinds dit seizoen in de 35+ op vrijdagavond. Jarenlang ben ik trainer en leider geweest van verschillende teams binnen FC Wolvega. In het dagelijks leven ben ik directeur van een basisschool. Als één van de twee voorzitters van de technische commissie hoop ik, samen met de andere leden, mijn steentje bij te dragen aan het verder ‘opleiden en ontwikkelen’ van spelers binnen de club.

Jan Schaper: Voorzitter (duo)

Ik ben Jan Schaper en ben samen met Jan Hendrik Pesman voorzitter van de TC. Samen met mijn vrouw heb ik twee (nog niet) voetballende kinderen. Op een periode bij VOG na (het huidige VWC) heb ik altijd bij FC Wolvega gevoetbald. Uiteindelijk heb ik in alle zaterdagelftallen gespeeld, waarvan de langste periode in het tweede. Momenteel voetbal ik nog in het tweede zevental op de vrijdagavond. Tevens heb ik een aantal jaren trainen gegeven aan JO 13-1 en in die periode ook UEFA C behaald. In het dagelijks leven ben ik directeur van Kindcentrum De Wel in Nijeveen. Vanuit deze functie ben ik gewend om te werken met kinderen en volwassenen en samen te gaan voor ‘ontwikkelen en opleiden’, wat goed past binnen de ambities van de club.

Lieuwe Oosterling: Secretaris

Ik ben Lieuwe Oosterling en vanaf de f-pupillen voetbal ik al bij FC Wolvega. Ik heb jarenlang in het 1e elftal van FC Wolvega gespeeld, eerst op de zondag en toen de zondag ophield op de zaterdag. Sinds afgelopen seizoen ben ik actief in het 35+ team. In het dagelijks leven werk ik als projectleider. Nu ik meer tijd over heb omdat ik gestopt ben bij het 1e, wil ik graag op een andere manier een steentje bijdragen aan onze vereniging. Een functie binnen de TC biedt een ideale mogelijkheid om mijn kennis en ervaring die ik op voetbalgebied heb opgedaan in te zetten voor de ontwikkeling van de club en met name de jeugd. 

Friso Bakker: Technisch Coördinator mini’s

Mijn naam is Friso Bakker, Hoofdtrainer van het 1e elftal van FC Wolvega. Ik heb gevoetbald bij zowel FC Wolvega als d’ Olde Veste `54 in Steenwijk. Afgelopen jaar ook al veel betrokken bij de jeugd als Technisch Jeugdcoördinator, Trainer JO 7 en TC-lid. In het dagelijks leven o.a. werkzaam als docent bewegingsonderwijs en werkzaam bij een Welzijnsorganisatie gericht op bewegen en leefstijl. Ik werk graag mee aan de ambitie van FC Wolvega namelijk “opleiden en ontwikkelen”.

 Fokko van der Duim: Technisch Coördinator middenbouw

Voetbal is altijd de rode draad in mijn leven geweest. Mijn naam is Fokko van der Duim en sinds kort mag ik mij voegen bij de technische commissie van FC Wolvega. Hierin wil ik mijn ervaring delen die ik zelf heb opgedaan als voetbalspeler bij SC Heerenveen, Cambuur en jarenlang speler van de zondag 1 van FC Wolvega. Samen met de club wil ik werken aan het opleiden en ontwikkelen van de jeugdspelers van FC Wolvega. Als vader van mijn voetballende zonen was ik altijd al betrokken, en hoop nu met dit sterke team het technische aspect binnen de club te verdiepen en verbeteren.

Erik Sikkema: Technisch Coördinator onderbouw

Mijn naam is Erik Sikkema. Vader van 2 voetballende zonen. Zelf heb ik ook altijd gevoetbald bij FC Wolvega. De hele jeugd hier doorlopen en vervolgens tot aan mijn 33e in het eerste zondag elftal gevoetbald. Het leukste vind ik het sporten in teamverband. Met zijn allen 90 minuten lang strijden voor een goed resultaat en vervolgens gezellig samen zijn. In het dagelijks leven ben ik senior adviseur wegenbeheer bij Roelofs. Sinds februari 2019 ben ik lid van de TC.

Frank van der Werf: Technisch Coördinator bovenbouw

Ik ben Frank van der Werf, leerkracht van beroep en nu voor het 16e jaar voetbaltrainer. Na een actieve loopbaan als keeper, heb ik het trainersvak altijd meer geambieerd. De keuze om mijn trainersloopbaan een vervolg te geven, was dan ook geen moeilijke. Het werken aan een groepsproces en vanuit daar ontwikkelen en prestaties leveren, motiveert mij elke training/wedstrijd weer. Na jarenlang de 19-1 van SC Emmeloord te hebben getraind en dit seizoen de 19-1 van FC Wolvega onder mijn hoede te hebben, heb ik veel te maken gehad met de doorstroom van jeugd naar de senioren. Het oog hebben voor de talenten van de club en weten wat junioren nodig hebben om de stap te maken naar de senioren, is voor mij altijd erg belangrijk geweest. 

Mij viel vaak op dat de stap naar de senioren enorm werd onderschat, daarom is begeleiding/ondersteuning op dit gebied een belangrijke factor. Vanwege het feit dat ik jarenlang de 19-1 heb getraind, is het voor mij, als nieuwbakken Wolvega 2 trainer, komend seizoen extra interessant om de jeugd van de JO19 en JO17 goed in de gaten te houden en zo kan kijken naar de doorstroom in de komende jaren. 

Sven Veldhuizen: Coördinator keepers

 Mijn naam is Sven Veldhuizen, 36 jaar en woonachtig in Wolvega. In het dagelijks leven werkzaam als Regiomanager bij Uitzendbureau Timing. Op dit moment actief spelend lid in het 35+ elftal. Vanaf klein jongentje begonnen als keeper. Mijn droom was om profvoetballer te worden helaas heb ik dat net niet gered. Ik zal mijn oog laten vallen op de keepers binnen FC Wolvega. Een cruciale functie in het veld wat vaak onderbelicht is en wat meer aandacht verdiend.

Jente van der Meulen: Coördinator dames
 
Mijn naam is Jente van der Meulen, 27 jaar oud en samenwonend in Wolvega. 
In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij fruitteler Vink in Kraggenburg en zuivelboerderij ‘de Westerleane’ in Terwispel. 
 
Op m’n 6de ben ik, als één van de eerste meisjes, lid geworden bij FC Wolvega en momenteel speelster van vrouwen 1. 
De sociale component tezamen met de fysieke strijd en de teamspirit maken dat ik  nog altijd met veel plezier op het veld sta. Uiteraard mag de derde helft daarbij niet ontbreken;)
 
Ook buiten het veld draag ik graag m’n steentje bij. Voorheen met name als scheidsrechter en in de activiteitencommissie, nu als coördinator voor het meisjes- en damesvoetbal. Ik kijk er erg naar uit om dit, tezamen met de vele betrokkenen, verder te ontwikkelen binnen de club.

Wij willen dan ook nogmaals Robert Ensing bedanken voor zijn jarenlange inzet en rol als voorzitter van de Technische Commissie en natuurlijk blijft Robert enorm betrokken bij de club in de vorm van assistent trainer bij FC Wolvega 1 en als jeugdtrainer. Daarnaast gaat ook een grote dank uit naar Stefan Oostra welke een enorme bijdrage geleverd heeft aan dit traject van beleidsvorming, visie en inrichting van de commissie! 

Veel succes in deze mooie uitdaging en zien uit naar een mooie samenwerking met elkaar.

 

Bestuur FC Wolvega