Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

Friso Bakker nieuwe hoofdtrainer FC Wolvega 1

In haar zoektocht naar een nieuwe trainer voor het heren eerste elftal met ingang van aankomende seizoen 2020/2021, heeft de Technische Commissie een overeenkomst gesloten met Friso Bakker. Nadat de huidige trainer Pim Donker aangegeven had na afloop van het huidige seizoen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, is er een profielschets opgesteld en tevens een vacature uitgezet. Na een reeks van goede gesprekken tussen kandidaten, technische commissie en een afvaardiging van de spelersgroep, is de keuze gevallen op Friso die nu nog deel uitmaakt van de selectie als speler.

Friso heeft al een rijke ervaring in het voetbal- en trainerschap opgedaan. Als speler heeft hij in de eerste elftallen gevoetbald van Olde Veste en bij FC Wolvega in zowel de zondag en zaterdag. Daarnaast heeft hij al veel trainerservaring opgedaan bij verschillende verenigingen. Tijdens zijn studie aan het CIOS en daarna de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding, is hij assistent-trainer geweest bij de jeugd van SC Heerenveen en Olde Veste. Na een aantal jaren als Talent coach actief te zijn geweest bij KNVB-regio Noord, ging hij aan de slag als hoofdtrainer bij SV Udiros, 3de klasse zondag. Sinds seizoen 2017/2018 is Friso hoofdtrainer bij VV Dwingeloo, 3de klasse zondag.

Friso ziet het als een mooie uitdaging om hoofdtrainer te worden van FC Wolvega1 waarbij zijn doel is om het team beter te maken door een duidelijk spelprincipe en -intentie. Ook het inpassen van nieuwe jeugd in het eerste elftal zal een doelstelling zijn voor de aankomende seizoenen.

“Met Friso zijn wij ervan overtuigd de juiste opvolger binnengehaald te hebben. Na een aantal constructieve gesprekken waarbij ook een afvaardiging van de spelersgroep een positief advies uitbracht, stonden alle seinen op groen. Zijn ervaring en opvattingen sluiten aan bij onze doelstelling om zoveel mogelijk jeugd door te laten stromen naar de senioren. Friso kent de club en de jeugd goed en heeft een sterke verbindende factor. Wij kijken uit naar de samenwerking met Friso als hoofdtrainer van FC Wolvega 1”, aldus Robert Ensing van de Technische Commissie van FC Wolvega.