Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

FC Wolvega wint sportverenigingenprijs Stichting Bercoopfonds!

FC Wolvega wint sportverenigingenprijs

Stichting Bercoopfonds is opgericht om bijdragen te verstrekken aan sociale, maatschappelijke en economische activiteiten in haar verzorgingsgebied (de gemeenten Oost- en Weststellingwerf, Steenwijkerland en Westerveld). De stichting heeft in 2017 een Toerisme- & Recreatieprijs uitgereikt en dit jaar was er een prijs beschikbaar voor sportverenigingen. En wel voor sportverenigingen met onderscheidende aandacht voor de coaching van vrijwilligers.


Namens de gemeente Weststellingwerf was FC Wolvega voorgedragen om op maandagavond 28 mei in een ‘pitch’ van 10 minuten te vertellen over het beleid en de rol van vrijwilligers binnen onze voetbalvereniging. Deze nominatie leverde direct al €2.500 op. Naast FC Wolvega, waren ook KV Lintjo, Start ’78 en Scouting Schultegroep Diever genomineerd en kregen in MFC de Ni’je Stienze in Nijeholtpade hetzelfde bedrag uitgekeerd. Voor de beste pitch zou het bedrag nog eens worden verdubbeld. Alle voordrachten waren keurig verzorgd en alle deelnemers kregen hier terecht vele complimenten voor. De leden van de stichting kozen FC Wolvega als uiteindelijke winnaar en zodoende wordt er een bedrag van €5.000 overgemaakt! Een fantastische stimulans voor het ingezette beleid om er met elkaar een bloeiende, gezellige en sportieve vereniging van te maken. Deze prijs is dan ook een enorme waardering voor alle vrijwilligers die altijd klaar staan voor onze vereniging. Samen kunnen we meer! Het bedrag zal gebruikt worden voor de verdere realisatie van onze plannen op het gebied van materiaal en accommodatie. En uiteraard zal er een deel worden gereserveerd voor verdere waardering van onze vrijwilligers.

Daarnaast is er van de gelegenheid gebruik gemaakt om Jack Jongebloed, wethouder in onze gemeente, het eerste exemplaar van het 90 jarig jubileum magazine te overhandigen en hem tevens te bedanken voor de nominatie namens de gemeente Weststellingwerf. De avond werd als vaste traditie van Stichting Bercoopfonds afgesloten met een heerlijke gehaktbal.