Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

FC Wolvega wint overtuigend van DWP in Sintjohannesga 

Sintjohannesga – Er lijkt geen einde te komen aan de zegereeks van FC Wolvega. Ook het achtste competitieduel werd in winst omgezet. In Sintjohannesga werd vv DWP met liefst 0-9(!) verslagen.

Voorafgaand aan het duel was het verschil op de ranglijst groot. Wolvega was zoals bekend koploper met 21 uit zeven, terwijl DWP op plaats 12 terug te vinden was met vijf punten uit de eerste zeven duels. Toch zou een overwinning allerminst een zekerheid worden. De thuisploeg wist vorige week na een 2-0 achterstand knap een punt te veroveren bij Oeverzwaluwen. Die ploeg staat tweede op de ranglijst en is net als Wolvega nog ongeslagen.

In de beginfase van het duel ging het redelijk gelijk op. Wolvega had meer balbezit, maar was slordig in de passing. DWP kon er voetballend weinig tegenover zetten, maar had het verdedigend goed staan. Na een goed half uur voetballen was Gino Tromp dicht bij de openingstreffer. Zijn schot van afstand ging echter via de verkeerde kant van de paal langs het doel. Enkele minuten later was het wel raak. Friso Bakker verschalkte de doelman van de thuisploeg. De openingstreffer werkte bevrijdend voor Wolvega, want twee minuten later stond het 0-2. Boy Vledder kopte raak uit een hoekschop van Sjouke Pieter Oosterling. Met een 0-2 stand zochten de ploegen de kleedkamer op.

Met Dennis Schouwstra in de ploeg ten koste van de geblesseerde Léon Pereboom begonnen de ploegen aan de tweede helft. DWP deed een poging om wat aanvallender te spelen. Een kapitale fout zo bleek al snel. In een tijdsbestek van acht minuten bouwde Wolvega de score uit naar 0-5! De 0-3 was misschien wel de mooiste. Sean de Ruiter wist wel raad met de ruimte die DWP achterin liet en solode zich door de defensie om vervolgens de doelman uit te kappen. Bij de 0-4 stond de verdediging van DWP te slapen. De Ruiter kreeg een vrij doortocht vanaf de middellijn en passeerde de doelman. Ook de 0-5 had op naam van De Ruiter kunnen komen, maar hij legde de bal af en gunde het doelpunt aan Sjouke Pieter Oosterling. Na precies een uur voetballen maakte ook Friso Bakker zijn tweede treffer, 0-6. Wolvega bracht vervolgens Jakko Veenstra en Yanick Lenis in het veld ten koste van doelpuntenmakers De Ruiter en Vledder. Veenstra liet zich meteen gelden. De rechtsbuiten gaf de bal laag voor op Joris Kramer. De spits maakte zijn eerste treffer van de wedstrijd, 0-7. Enkele minuten later waren de rollen omgedraaid toen Kramer voorlegde op Veenstra die de score naar 0-8 tilde. Het slotakkoord was weer voor Kramer, 0-9. Met nog tien minuten te gaan zocht Wolvega naar de dubbele cijfers, maar ondanks een aantal kansen viel de tiende niet. Na exact 90 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest. FCWolvega kende een fantastische voetbalmiddag en drukte dit ook uit in doelpunten!

Opstelling FC Wolvega:
Dani Grevelink, Gino Tromp, Boy Vledder (61’ Yanick Lenis), Anne Faro, Joran Vrind, Lieuwe Oosterling, Léon Pereboom (46’ Dennis Schouwstra), Friso Bakker, Joris Kramer, Sjouke Pieter Oosterling, Sean de Ruiter (61’ Jakko Veenstra)