Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

FC Wolvega verlengt met trainers Heren1, Heren2 en HJO’s

FC Wolvega en hoofdtrainer Friso Bakker gaan langer met elkaar door. De Technische Commissie en Bakker zijn overeengekomen om het aflopende contract met twee seizoenen te verlengen. Dit laat zien dat beide partijen vertrouwen in elkaar hebben en gaan voor continuïteit.

Bakker (33) is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van FC Wolvega. Het vorige seizoen werd onderbroken door de Coronapandemie en in het huidige seizoen staat het vlaggenschip op een keurige vierde plaats in de 2e Klasse (Noord 2L ZA). De selectie bestaat voor het overgrote deel uit zelf opgeleide spelers. Hiervoor trainde Bakker de eerste elftallen van Udiros en VV Dwingeloo. Als speler was Bakker actief voor FC Wolvega en d`Olde Veste `54.

In het verlengde van de contractverlenging van Bakker kan de Technische Commissie eveneens bekendmaken dat Frank van der Werf volgend seizoen wederom het tweede elftal traint. Van der Werf heeft twee jaar geleden de overstap gemaakt naar de JO19-1 van FC Wolvega en is sinds dit seizoen verantwoordelijk voor het tweede elftal. In het verleden was Van der Werf jarenlang actief als jeugdtrainer bij Flevo Boys en SC Emmeloord.

Ook Hoofd Jeugdopleiding Wiebe Lageveen en Evert Tromp blijven volgend seizoen actief bij FC Wolvega. Lageveen en Tromp zijn voorafgaande aan het huidige seizoen gezamenlijk gestart als Hoofd Jeugdopleiding. Het traject dat is ingezet wil FC Wolvega graag voortzetten. Hiermee blijft de club investeren in het ontwikkelen van de jeugdtrainers en haar jeugdspelers. Daarbij heeft FC Wolvega nu al diverse jeugdtrainers aan zich weten te binden voor het komende seizoen. Dit laat zien dat de club op diverse vlakken een enorme ontwikkeling doormaakt.