Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

FC Wolvega politiek in beweging

In de vorige nieuwsbrief is gemeld dat we hebben ingesproken bij de gemeenteraad. Dit omdat we inzetten op een vernieuwing van onze accommodatie. Zowel wat betreft de velden als ook onze kantine. Zoals velen van jullie weten worden met name onze trainingsvelden flink overbelast. Hierdoor gaat de kwaliteit achteruit. Ondanks het goede werk van onze buitenploeg.

Een uitwijkmogelijkheid hebben we niet. En onze verhuurder, de Stichting Sportpark Molenwiek (SSM) heeft niet de mogelijkheden om een extra veld aan te leggen en bijvoorbeeld de kostbare renovatie van de oefenhoek te financieren. Daarom is het bestuur van FC Wolvega (i.o.m. SSM) in gesprek gegaan met de gemeente. Dit met een conceptplan in de hand. Dit conceptplan bestaat er onder anderen uit om verlichting re realiseren, renovatie van de oefenhoek en het aanleggen van een half kunstgrasveld op de lokatie van het grasveld (eigendom SIOS) tussen de kantine en het korfbalveld. Het conceptplan is kostenloos met hulp en advies van Antea tot stand gekomen. Maar ook andere oplossingen worden besproken. Het zal niet eenvoudig zijn dit te realiseren aangezien het om een forse investering gaat. Toch doen we er als besturen van SSM en FC Wolvega alles aan om FC Wolvega ook na dit 90-jarig jubileum van een passende accomodatie te voorzien. Er zullen echter nog best wat gesprekken en onderzoek nodig zijn om te weten wat haalbaar is. Gesprekken met onze verhuurder, de wethouder, politieke partijen, de buurt, ingenieursbureaus, subsidieverstrekkers, etc. Dit alles met één doel: meer en betere trainingsmogelijkheden! Het kantineplan (zie elders in deze nieuwsbrief) is eveneens onder de aandacht van de gemeente gebracht. Ook dit vraagt een forse investering. De Vriendenclub en enkele sponsoren leveren gelukkig ook een bijdrage. Daarnaast hebben al vele vrijwilligers zich gemeld. Verder zal er een subsidie-aanvraag bij het Mienskipfonds worden ingediend. Intussen hebben de fracties van het CDA en de PvdA/SDW een bezoek gebracht aan ons park en hebben we de situatie kunnen toelichten en onze zorgen kunnen delen. We hebben vooral ook kunnen aangeven wat er positieve initiatieven er lopen bij FC Wolvega en met name de inzet van de vele vrijwilligers. We hopen de andere politieke partijen nog te mogen verwelkomen. Liefst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, maar vooral óók erna. Het mooie is dat onze kantine als stemlokaal is ingericht. Maar ondanks al onze eigen inzet zal de steun en participatie vanuit de politiek en gemeente absoluut noodzakelijk zijn om ons sportpark een aanzien te geven dat hoort bij (FC)Wolvega!

Er wordt kortom keihard gewerkt aan de toekomst van FC Wolvega.
Mocht je hieraan een actieve bijdrage aan willen leveren, bijvoorbeeld door het benaderen van sponsoren, het organiseren van acties of het indienen van subsidies, meld je dan bij Alfred Tros (06-17383208). We kunnen nog best wat hulp gebruiken!