Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

FC Wolvega 1 verslaat SC Stiens 1 en klimt op de ranglijst

FC Wolvega 1 heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan in de tweede klasse I. Nadat er vorige week nog op ongelukkige wijze werd verloren van ’t Fean ’58 trok Wolvega ditmaal wel aan het langste eind tegen een directe concurrent. SC Stiens werd dankzij twee late doelpunten met 3-1 verslagen. Door de overwinning neemt Wolvega drie punten afstand van Stiens en klimt het naar de vierde stek op de ranglijst.
 

Een druilerig sportpark, een lastig bespeelbaar veld en slechts een handjevol vrijwilligers langs de zijlijn waren niet bepaald de ingrediënten voor een spetterende voetbalmiddag. Een jammerlijke constatering voor een op papier interessante wedstrijd. Voorafgaand aan het duel hadden beide ploegen vier overwinningen, één gelijkspel en drie nederlagen achter de rug. Enkel het doelsaldo, wat nipt in voordeel van de bezoekers was, scheidden de twee ploegen op de ranglijst.
Met Sami el Ghaouti als basis debutant ter vervanging van de licht geblesseerde Léon Pereboom begon Wolvega om klokslag half drie aan het duel met Stiens. De bezoekers zorgden binnen enkele minuten voor groot gevaar voor het doel van Dani Grevelink. Een schot van een meter of vijf vanaf de goal spatte uiteen op de paal. Wolvega mocht van geluk spreken dat het niet tegen een vroege achterstand aan keek, maar meer dan een inleidende beschieting bleek het niet te zijn van de gasten. In de veertig minuten die volgden was het eenrichtingsverkeer in het voordeel van de Wolvegaasters. De ploeg uit het noorden van Friesland wist zich geen raad met Sean de Ruiter en Joris Kramer, die via de beide flanken de ene na de andere fraaie aanval opzetten. Die aanvalsdrang betaalde zich na een minuut of tien voetballen uit in een 1-0 voorsprong. David Micitis onderschepte de bal op het middenveld en gaf af op De Ruiter. De rappe buitenspeler baande zich met zijn kenmerkende slalom een weg richting het doel van Evert van Schepen en schoot vanaf randje zestien knap binnen. Dat diezelfde score bij rust nog steeds op het scorebord stond mocht Wolvega zichzelf aanrekenen. Onder meer El Ghaouti, Micitis en Kramer kregen kansen om de score te verdubbelen, maar doordat de scherpte bij hen ontbrak en bovenal het goed verdedigende werk van doelman Van Schepen voorkwamen een ruimere voorsprong.
In de tweede helft leek er een herboren Stiens uit de kleedkamer te komen. Waar het voor de rust een raadsel was hoe de bezoekers aan hun hoge klassering op de ranglijst waren gekomen, bleek in het tweede bedrijf dat de ploeg van trainer Rene Dijkstra wel degelijk over een flinke dosis kwaliteit beschikte. Eerst ging een schot vanaf randje zestien nog via de paal en het achterhoofd van aanvoerder Sjouke Oosterling over de goal, maar enkele minuten later was het geluk van de Wolvegaasters op. Een voorzet vanaf de linkerzijde werd na een klein uur voetballen door Boy Vledder in de eigen goal gekopt, 1-1. In het kwartier dat volgde stond de thuisploeg met de rug tegen de muur. Stiens maakte aanspraak op de voorsprong, maar onder meer goed ingrijpen van Grevelink voorkwam verdere schade. In een van de spaarzame aanvallen van Wolvega kreeg de ploeg van Friso Bakker een buitenkansje op een nieuwe voorsprong. Een oliedomme overtreding van achter op De Ruiter (de linksbuiten stond op randje zestien met zijn gezicht richting de zijlijn) werd door scheidsrechter Hans Noppers terecht bestraft met een penalty. Voor Oosterling was het de tweede strafschop van het seizoen en ook ditmaal wist hij zijn 100% score te behouden, 2-1. Voor het restant van de wedstrijd en om de drie punten over de streep te trekken werd routinier Anne Faro als extra verdediger in het veld gebracht voor aanvaller Micitis. Stiens zocht nadrukkelijk naar een nieuwe gelijkmaker en was daar in blessuretijd aan de hand van doelman Van Schepen nog dichtbij. De doelverdediger ging bij een late corner mee naar voren, kreeg de bal voor de voeten, maar zijn schot kon worden geblokt door Faro. Terwijl Van Schepen nog in de zestien van Wolvega stond kon De Ruiter vanuit de razendsnelle counter aan de andere kant van het veld de 3-1 tegen de touwen schieten. Meteen na de beslissende treffer floot scheidsrechter Noppers voor het laatste fluitsignaal en bleven de 3 punten in Wolvega.
 
Verslag: Jelte Hooghiem
Foto’s: Lenus van der Broek