Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

FC Wolvega 1 verliest van ’t Fean

FC Wolvega heeft haar fraaie reeks van drie opeenvolgende overwinningen geen passend vervolg weten te geven. In de (sub)topper tegen ‘t Fean ‘58 speelde Wolvega een redelijke eerste en uitstekende tweede helft, maar dat kwam na negentig minuten voetbal niet op het scorebord tot uitdrukking. De bezoekers uit Surhuisterveen namen met een 0-2 overwinning de punten mee uit Wolvega.

Door de afwezigheid van publiek kreeg het duel tussen de nummer vier en vijf van de ranglijst (beiden ploegen hadden voorafgaand aan het duel dertien punten gepakt) niet het elan dat het wel verdiende. Met name Wolvega had het in de beginfase lastig. Het duel speelde zich grotendeels af op de helft van de thuisploeg, maar behalve het uitdelen van enkele speldenprikjes wisten ook de bezoekers geen grote kansen te creëren. Met ‘t Fean als bovenliggende partij sukkelde de wedstrijd zich zo’n twintig minuten voort, toen vrijwel uit het niets de eerste treffer te noteren viel. Na slordig balverlies van de Wolvegaaster defensie nam Wibo van der Werff het doel van Dani Grevelink van ruim buiten de zestienmeter onder vuur. Wat in eerste instantie een prooi leek voor de doelman, bleek een ongeleid projectiel toen de bal via Boy Vledder van richting werd veranderd. Terwijl Grevelink nog onderweg was naar de hoek, zeilde de bal via de onderkant van de lat binnen, 0-1. Wolvega richtte zich na de openingstreffer enigszins op, met na een minuut of veertig voetballen een goede kans tot gevolg. Aanvoerder Sjouke Oosterling stuurde Léon Pereboom met een knappe steekbal de diepte in. Pereboom hield in zijn weg richting de zestien het overzicht en gaf de bal af op de mee opgekomen verdediger Joran Vrind. Laatstgenoemde ondernam een poging op het doel van Hessel Huisman, maar zijn schot ging nipt naast. Een weinig verheffende eerste helft eindige zo in een 0-1 voorsprong voor de gasten.

 

In het tweede bedrijf leek er een nieuw Wolvega uit de kleedkamer te zijn gekomen. Met fris en snel voetbal werd ‘t Fean volledig overlopen, maar dat was buiten grensrechter Hamstra van de bezoekers gerekend. Na twee eerdere twijfelachtige vlagsignalen liet de uitstekend fluitende Melvin Schuurman de grensrechter van de bezoekers na een klein uur voetballen en het zoveelste vlagsignaal staan. Pereboom ging één-op-één richting doelman Huisman, maar laatstgenoemde won die strijd. Binnen een tijdsbestek van enkele minuten herhaalde voorgaande zich nog tweemaal. In beide gevallen stond Hamstra ten onrechte met de vlag omhoog, tweemaal liet scheidsrechter Schuurman doorvoetballen, maar in beide gevallen kwam de defensie van ’t Fean als winnaar uit het duel.

 

In het vervolg van de tweede helft creëerde Wolvega kans op kans, maar de afwerking liet bij onder meer Sean de Ruiter en invaller Ron Bethlehem te wensen over. Met nog een kwartier op de klok wist Wolvega voor de eerste maal doelman Huisman te passeren. Een vrije trap van Sjouke Oosterling ging aan iedereen voorbij en plofte in de verre hoek binnen. Op verzoek van de Wolvegaasters was scheidsrechter Schuurman echter op de buitenspellijn gaan staan om zelf de situatie in de gaten te houden. Terwijl de grensrechter van ’t Fean de vlag omlaag hield, constateerde Schuurman dat Boy Vledder hinderlijk buitenspel stond en dus werd het doelpunt afgekeurd. Een enigszins wrange, maar desondanks terechte beslissing. In de daaropvolgende aanval gooiden de bezoekers aan de hand van Erwin Tabak het duel in het slot. Met een doelpoging in de korte hoek verschalkte hij Grevelink, 0-2. Wolvega deed vervolgens nog verwoede pogingen om een late aansluitingstreffer te forceren, maar de bezoekers wisten het doel schoon te houden. Daarmee kwam Wolvega voor het eerst sinds 9 november 2019 niet tot scoren. Door de nederlaag zakt Wolvega terug naar de zesde stek op de ranglijst. ’t Fean ’58 doet uitstekende zaken en klimt naar plek drie met slechts één punt achterstand op de twee koplopers.

\

Foto’s: Lenus vd Broek