Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

Digitale ledenraadpleging groot succes

Meer dan 170 leden gaven een reactie op het verzoek van het bestuur om een akkoord te geven op het wijzigen van het recht van opstal in het kader van kunstgras. Het bestuur werd namelijk door de gemeente voor een kleine extra uitdaging gesteld door deze aanvullende voorwaarde die naar oordeel van de bestuurders ‘diep in blessuretijd’ kwam. Maar ook in blessuretijd pakten wij de uitdaging op en zijn naar een oplossing gaan zoeken. Even leek het er op dat er ook nog een Algemene Leden Vergadering georganiseerd moest worden. Dit bleek naar oordeel van het bestuur niet noodzakelijk te zijn. Het was ook onmogelijk geweest in deze tijd. Wel werd er mede op advies van notaris en gemeente een ledenraadpleging gedaan. Zoals gebruikelijk werden de schouders er onder gezet en lag er enkele dagen later een mail bij de leden. Intussen werd er intensief en constructief met gemeente en notaris geschakeld over de formaliteiten.

De reacties van de ledenraadpleging waren zoals verwacht positief: 170 leden waren voor het wijzigen van het recht van opstal ivm kunstgras en er was slechts 1 tegenstem. Er werden geen aanvullende vragen gesteld. Uit de cijfers bleek dat maar liefst 70% de mail had geopend en dat iets meer dan de helft daarvan een antwoord had ingezonden. Dat zou nog wel wat omhoog kunnen, maar we moeten ons ook realiseren dat het onderwerp complex is en dat er weinig tijd was.

Het bestuur is positief over deze manier van raadpleging. Het bereik is veel groter dan op een ALV en deze methode is zeer goed in te zetten voor een peiling onder de leden. Natuurlijk zijn er ook leden die we niet via mail bereiken, maar dit is een kleine groep.

Hierbij willen we iedereen hartelijk bedanken voor de reacties in dit zeer korte tijdsbestek!

Bestuur FC Wolvega