Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

De Onderhoudsploeg van FC Wolvega gaat weer aan de slag!

Maandag 22 februari hervat de Onderhoudsploeg van FC Wolvega de onderhoudswerkzaamheden op Sportpark Molenwiek. De leden van de Onderhoudsploeg zijn een onmisbare schakel binnen onze vereniging en bestaat uit Tommy Bosma, Dirk Bruinenberg, Johan Ensing, Teun Menger, Johan Miedema, Arend Oostra, Gerrit van Smirren en Tonnie de Vries met ondersteuning van Anne Mulder voor werkzaamheden aan het kleedkamergebouw en de kantine. Zonder deze vrijwilligers kan er niet gevoetbald worden op een mooie groene grasmat met belijning, een schoon kunstgrasveld of gebruik worden gemaakt van een warme douche in een nette kleedkamer na afloop van een wedstrijd of training.

We bellen met vrijwilliger Teun Menger om te vragen hoe het de Onderhoudsploeg in deze Corona tijd vergaat:

Teun: “Deze vrijwilligers raken inmiddels al op leeftijd maar doen zolang de gezondheid het toelaat hun uiterste best om zowel het Sportpark als de kleedkamers en de kantine netjes te houden. Helaas is Dirk Bruinenberg op dit moment herstellende van een operatie en daardoor uit de running. Hopelijk kan Dirk langzamerhand weer herstellen. Vanaf komende maandag starten we weer met de onderhoudswerkzaamheden aan het kunstgras. Het kunstgras wordt 1 keer per week geborsteld waarbij de korrels welke tussen het kunstgras zitten vervolgens verspreid moeten worden zodat deze zich niet ophopen. Zodra het voetbal echt weer begint dan vindt ook het wekelijks herstel en de belijning van de andere velden plaats”.

Ook de komende tijd zal FC Wolvega blijven investeren om daar waar mogelijk de vaak zware werkzaamheden zoveel mogelijk te verlichten door bijvoorbeeld aanschaf van nieuw werkmaterieel. Helpt dit jullie al?

Teun:  “De investeringen zijn mogelijk vanuit de opbrengst van acties waar de FC Wolvega leden zich voor hebben ingezet, zoals recent de Grote Clubactie. Hier hebben we echt baat bij. De lijntjes vanuit de Onderhoudsploeg met het Bestuur zijn gelukkig kort zodat steeds kan worden aangegeven waar behoefte aan is om de onderhoudswerkzaamheden makkelijker te maken. Sommige werkzaamheden zijn zwaar, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van alle bladeren en onkruid. Met het juiste materieel scheelt dit enorm veel tijd en verlicht het de onderhoudswerkzaamheden. Zo heeft Tonnie de Vries voorafgaand aan de sneeuwval de velden nog gerold met een tractor. Ook is er eerder al een nieuwe gazonmaaier aangeschaft”.

Jullie kennen elkaar veelal al jarenlang, het is vast ook heel gezellig onderling?

Teun: “Dat is nu ook een groot gemis in deze Corona tijd! Het sociale gebeuren, even een bakje koffie met elkaar drinken en napraten over de wedstrijden welke in het weekend zijn gespeeld. Gelukkig kunnen we de onderhoudswerkzaamheden op gepaste afstand van elkaar te doen maar we missen ook de levendigheid, de spelers en speelsters op het Sportpark. De gezelligheid van de kantine, eigenlijk alles wat het verenigingsleven juist zo leuk maakt. Ook gaan we jaarlijks een keer met alle leden van de Onderhoudsploeg uit eten. Het etentje stond al gepland maar toen trad de laatste lockdown in en hebben we dat helaas moeten annuleren. We hopen het zodra het weer kan snel in te halen. We hebben een leuke gezellige ploeg en er wordt heel wat gelachen, zoals het hoort!”.

 Is er nog extra hulp van vrijwilligers nodig voor het onderhoud aan het Sportpark ?

Teun: “We worden allemaal al een dagje ouder en kunnen niet altijd alles meer doen dus het zou heel fijn zijn als er verjonging onder de vrijwilligers van de Onderhoudsploeg komt. Dus voor een ieder die er de tijd voor heeft, hulp is van harte welkom! Wekelijks zijn we op de maandagochtend en de vrijdagochtend op het Sportpark. Aanmelden kan via info@fcwolvega.nl .”

Namens de leden en supporters van FC Wolvega: bedankt voor jullie inzet en we hopen jullie snel weer te zien!

 Teun: “Bedankt ook en blijf gezond allemaal! Dan kunnen we later weer genieten met z’n allen.