Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

Corona update: status trainingen jeugd & senioren

Trainingsschema Linde College + trainers

De door het kabinet aangekondigde stappen bieden het eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen. Vanaf 29 april is het voor jeugd tot en met 12 jaar ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met senioren (vanaf 11 mei) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Als bestuur hebben wij hierover gesproken hoe wij dit kunnen faciliteren ook gezien het feit dat ons sportpark in onderhoud is door de ingezaaide velden en aanleg van het kunstgrasveld. Donderdag 30 april is tevens een overleg geweest tussen de gemeente en verenigingen welke afspraken en regels er moeten gelden.

Als vereniging moedigen wij de aanvang van het sporten aan. Met name in deze tijd waar er veel sprake is van veranderingen en thuis zitten, vinden wij het belangrijk om sport te zien als sociale verbinding. Wij zijn dus nu ook bezig om een trainingsschema in elkaar te zetten waarbij het uitgangspunt is om niet te trainen gericht op de wedstrijden, maar veel meer vanuit stimuleren van beweging en sociaal actief zijn met elkaar. Er zijn tevens oefeningsvormen beschikbaar waarbij de 1,5 meter afstand gehanteerd kan worden voor de oudere jeugd. Natuurlijk hopen wij ook dat zich jeugd gaat aanmelden welke nog niet lid is van FC Wolvega om die actief bezig te laten zijn. Hiervoor vragen wij diegene zich aan te melden en een mail te sturen naar nieuwjeugdlid@fcwolvega.nl Voor eventuele vragen over het volgen van proeftrainingen kan je altijd bellen naar: Edwin Ruitenberg 06-53564546 of Paul van der Most 06-20724035.

Praktisch gaat dit het volgende inhouden voor het aanvangen en begeleiden van trainingen:

 • Er gaat 1 keer per week getraind worden
 • Trainingen zullen plaatsvinden op het grasveld naast het Lindecollege (ophalen & wegbrengen via parkeerterrein Victoria Park; jeugd op de fiets via Lindecollege)
  • Er is geen toiletvoorziening aanwezig op het terrein.

 

 • De richtlijnen van de gemeente en RIVM moeten strikt gehanteerd worden, te weten:
  • Blijf thuis wanneer je zelf of iemand in het gezin klachten heeft (koorts, hoesten, ..).
  • Kom zoveel mogelijk op eigen gelegenheid en met sportkleding aan.
  • Geen ouders langs het sportveld en neem bij ophalen en brengen van de jongste jeugd de richtlijnen in acht door kort voor aanvang en afsluiting van de trainingen aanwezig te zijn en 1,5 meter afstand te bewaren.
  • Kom max 10 minuten voor aanvang van de training en verlaat direct na de training het veld en parkeerterrein.
 • Jeugd tot en met JO13 gaan trainen als groep en is de afstandsbeperking niet aan de orde.
 • Jeugd JO15 tot en met Senioren moeten 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen (behalve personen uit eigen huishouden), dus ook tot trainers en andere spelers.

Protocollen vanuit KNVB:

Corona protocol voetballers

https://knvb.nl/nieuws/assist/assist/59929/corona-protocol-spelers

Corona protocol ouders

https://knvb.nl/nieuws/assist/assist/59925/corona-protocol-ouders

Corona protocol trainers

https://knvb.nl/nieuws/assist-trainers/assist-trainers/59913/corona-protocol-trainers

De intentie is om de trainingen aan te vangen vanaf woensdag 6 mei. De spelers zullen door hun leiders geïnformeerd worden welke datum exact gestart gaat worden. Let hier aub op.

Overzicht trainingen

Met sportieve groet,

Bestuur FC Wolvega