Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

FC Wolvega vult vacature Hoofd Jeugdopleidingen (HJO) in met Wiebe Lageveen en Evert Tromp

Met trots kunnen wij melden dat de vacature van Hoofd Jeugdopleidingen binnen FC Wolvega ingevuld is! Per 1 augustus 2021 (voetbal seizoen ’21/’22) zal deze functie vervult worden door Wiebe Lageveen en Evert Tromp. 

Deze vacature van HJO is ontstaan vanuit de continue ontwikkeling van FC Wolvega om een toekomstbestendige vereniging te blijven. Samen met een groep enthousiaste trainers, (oud)spelers en bestuursleden worden de fundamenten gelegd voor een nieuw technisch jeugdbeleidsplan onder het thema ‘opleiden en ontwikkelen’ en werd het profiel van deze functie vorm gegeven. 

Als Hoofd Jeugdopleiding is het de verantwoordelijkheid de trainers te begeleiden om zo gezamenlijk door te ontwikkelen naar steeds leukere en leerzamere trainingen binnen de jeugdopleiding van FC Wolvega (JO7 t/m JO19). Hiermee zullen de jeugdleden van FC Wolvega zich met plezier optimaal kunnen blijven ontwikkelen. De ontwikkeling van het individu staat centraal.
Bijdragen aan het verder ontwikkelen van het jeugdvoetbal binnen de jeugdopleiding van FC Wolvega zorgt voor het behoud van leden en eventueel voor toename van het aantal jeugdleden. Als Hoofd Jeugdopleiding begeleid je de trainers en hiermee heb je indirecte invloed op de ontwikkeling van jeugdspelers. Daarnaast heb je ook een directe invloed op de ontwikkeling en het behoud van jeugdtrainers en jeugdleiders.

Wij zijn bijzonder verheugd dat deze functie door Wiebe en Evert ingevuld gaat worden met ieder een specifiek focus gebied aangezien wij gedurende het proces ook inzagen dat de totale portefeuille groot was en in gesprek met beide mannen tot een goede invulling kwamen. Hierbij zal de rol van Wiebe meer op verdere visie ontwikkeling, implementatie (VTON), meten van succesfactoren en ondersteuning van trainers op het veld liggen (focus op Onderbouw) waarbij Evert zijn focus puur te vinden zal zijn op de velden ter ondersteuning van de trainers.

Wiebe heeft een mooie staat van dienst als voetballer, trainer en in andere voetbal gerelateerde functies. Als voetballer is Wiebe nog steeds actief bij vv Read Swart en heeft een mooie achtergrond bij vv Heerenveen, SC Heerenveen, SC Cambuur en Heerenveense Boys. Daarnaast heeft zijn trainers carrière hem geleid langs vv Read Swart en VV Heerenveen waar hij nu nog steeds trainer is van de MO11. Naast voetballer en trainer heeft Wiebe ook andere functies vervuld en veel kennis opgedaan in opleiden en ontwikkelen. Hij is jeugd coördinator geweest bij vv Read Swart en vv Langezwaag. Op dit moment vervuld hij de functie van Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw bij SC Joure en sinds 2016 werkzaam voor VTON, welke een platform is met voetbaloefenstof en een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Binnen FC Wolvega maken wij ook gebruik van VTON als basis voor de  trainingen. Hij verzorgt voor VTON presentaties, evaluaties en demo trainingen bij ongeveer 30 voetbalverenigingen.

Kortom een zeer rijke ervaring en de ideale kandidaat om deze functie binnen FC Wolvega de juiste inhoud te geven! 

Enkele quotes van Wiebe:

“De woorden uit de vacature die mij aanspreken: Opleiden en ontwikkelen!

Daarnaast de twee prettige gesprekken die er zijn geweest en de visie die de vereniging voor ogen heeft.

De vereniging heeft de potentie om de jeugdopleiding de komende seizoenen op een positieve en kwalitatieve wijze door te ontwikkelen.

De ontwikkeling van het individu staat centraal in de onderbouw en daar gaan we gezamenlijk aan werken reken ik op.

Wat ik altijd zeg: ‘Probeer niet alleen een jeugdtrainer van succes te zijn, maar vooral 1 van waarde'”.

Evert is geen onbekende voor FC Wolvega gezien zijn rol als trainer in het verleden bij onze club en zijn dan ook zeer verheugd om Evert weer aan ons te binden. Naast zijn FC Wolvega verleden heeft Evert veel ervaring op het gebied van trainen van zowel senioren als jeugd. Deze reis voerde hem oa recentelijk langs Nagele en daarvoor bij VWC, FC Wolvega, Udiros, Bant, Sport Vereent, Creil en Nieuweschoot. Een enorm rijke lijst met ervaringen! 

Enkele quotes van Evert:

“De spaarzame momenten welke je hebt in de week benutten om ze bewust te maken van hun keuzes is waar FC-Wolvega nu voor staat en nogmaals met het spelplezier voorop.

Teams, genoeg en in voetballend vermogen zo verschillend maar wel evenveel aandacht gevend.

Niets mooier dan het ontdekken en ontwikkelen van al die verborgen talenten.

Ontwikkelen individueel maar ook als mens met een liefde voor het paarse Wolvega hart.

Een doelstelling die nogal wat vraagt van de club.

Daarvoor heb je andere teams nodig en dat zijn de teams van trainers en begeleiders.

De trainers, vormen een belangrijk team binnen de club en juist zij moeten hetzelfde denken en trainen met als einddoel een fijne, goed onderlegde teamspeler afleveren, wat ook het einddoel mag zijn”.

Nogmaals, wij zijn zeer verheugd met de aanstelling van deze twee mannen met een enorme schat aan ervaring en zijn van mening dat wij hier de komende jaren mooie stappen gaan maken ter uitvoering van het technisch jeugdbeleidsplan en voor alle jeugdleden een vereniging zijn waar opleiden en ontwikkelen centraal staat voor elk niveau!

 Met vriendelijke groet,

Bestuur & Technische Commissie FC Wolvega