Sportpark Molenwiek
Kruistraat 3-50561 – 614 807
8471 HH Wolvegainfo@fcwolvega.nl

Aandachtsgebieden kunstgrasveld en sportaccommodatie

Beste voetballers en ouders,
De eerste week voetballen op ons nieuwe kunstgrasveld ligt achter ons. Wat een genot om op een vlakke mat te spelen, de beste manier om het mooiste spelletje goed onder de knie te krijgen! Het was JO11-3 dat als eerste team ooit het veld op ging en wat hadden ze lekker getraind.
In een eerdere mailing hebben we ons elftal aan regels tav het gebruik van het kunstgrasveld gepubliceerd en nu is er ook een algemeen instructiebord geplaatst. Maar er zijn ook regels die er altijd al waren. Een daarvan is de ongeschreven regel om sprintoefeningen buiten de lijnen van het veld te doen. Die regel geldt overigens voor alle velden en is bedoeld om de velden zolang mogelijk in goede conditie te houden. Het afronden op het zuidelijke doel van het kunstgrasveld is niet toegestaan. We willen graag teveel bewegingen op de pas gerenoveerde oefenhoek beperken. In partijvormen moet hier ook rekening mee worden gehouden.

De instructies van de gemeente tav corona maatregelen zijn bij ons nog steeds van kracht. Dat betekent dat er alleen getraind mag worden op de gepubliceerde tijden en alleen onder begeleiding van een trainer. De lokale maatregelen betekenen ook dat ouders hun kind afzetten bij het hek van het sportpark en niet meelopen naar het veld. De fietsenstalling kan nu gelukkig ook weer worden gebruikt. Bij de trainingen zijn geen toeschouwers aanwezig, tenzij je bent aangesteld als toezichthouder. Voorlopig blijft de kleedaccommodatie gesloten.
Als we ons allemaal aan deze regels kunnen houden dan hebben we ook het langs profijt van alle inspanningen die de afgelopen maanden zijn verricht. Hartelijk dank voor de medewerking en veel voetbalplezier op ons prachtige nieuwe veld!

Bestuur FC Wolvega