Week van de scheidsrechter

Week van de scheidsrechter

Van 7 tot en met 15 oktober was het de “Week van de scheidsrechter”, dit is een initiatief van de KNVB. Ook FC Wolvega heeft daar aan meegedaan.

De scheidsrechterscommissie, bestaand uit Peter Hogeboom, Sarah Brinkkemper en Robert Koopmans, heeft alle scheidsrechters die afgelopen zaterdag hebben gefloten een kleinigheidje uitgereikt.
Voor de scheidsrechters die dit nog niet had werd een etui uitgereikt met scheidsrechtersbenodigdheden bestaand uit een o.a. een fluitje en de gele en rode kaarten.
Gelukkig kan FC Wolvega altijd op jonge scheidsrechters terug vallen die bijna wekelijks een wedstrijd fluiten.
Deze scheidsrechters, Dani Grevelink, Bjorn Koopmans, Norbert Brinkkemper en Joost Roeles (helaas niet op de foto), een shirt aangeboden die ze kunnen gebruiken tijdens het fluiten van hun wedstrijd.

Op deze manier willen wij alle scheidsrechters bedanken voor hun inzet voor de vereniging, want zonder deze scheidsrechters kunnen er geen wedstrijden worden gespeeld.
Natuurlijk zijn wij nog steeds op zoek naar jonge scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten van wedstrijden van O7, O9 en O11. Dit kan ook op basis van de maatschappelijke stage van school. Als je het leuk vind, maar nog twijfelt, is er een app van de KNVB met een handboek en quiz van spelregels om wedstrijden in deze categorie te kunnen fluiten. De app het “Het nieuwe fluiten”.
Aanmelden om eventueel aan de slag te gaan als scheidsrechter kan bij Peter Hogeboom (06-46672472), onder begeleiding wordt je dan de kneepjes van het vak geleerd om op een leuke en prettige manier wedstrijden te fluiten.