FC Wolvega MO15-1 wint de bekerfinale van FC Veendam in Emmen

Zaterdag 10 juni de grote dag, om 10:00 uur reizen we met ongeveer 8 a 9 auto’s vol speelsters en supporters af naar Emmen waar ons in de finale Veendam te wachten stond in het Meerdijk stadion.
Eenmaal daar aangekomen begon het hier en daar toch wel wat te kriebelen, een heus stadion wauw.
Kleedkamer opgezocht omkleden en aan de warming up beginnen, onder toeziend oog van alle meegereisde supporters waaronder ook onze voorzitter, Top.
We kregen instructies van de knvb grensrechter over opkomst hoe dat allemaal moest, het was een kopie als in de eredivisie, wat een beleving nu al.

Na het uitwisselen van de vaantjes en de tos gaan we los, we zetten de tegenstander goed onder druk en zaten er boven op, na 15 min. spelen weet Tara na een mooie voorzet van Eva de bal in het net te jagen, yesss 1-0.
Dit bleef zo tot de rust met over en weer kansen waar Wolvega toch de bovenliggende partij was.

De 2e helft lieten we Veendam iets te veel in hun spel komen, na een vrije trap van Veendam vliegt de bal ongelukkig door nog aanraken van 1 van onze speelsters de bal in het doel 1-1. Er bleven kansen over en weer ontstaan maar de bal wou er maar niet in, langs de kant worden we al wat nerveus voor eventueel strafschoppen. Met nog een kleine 2 minuten op de klok wordt een aanval van Veendam gekeerd, Naomi geeft een lange bal naar voren op Tara die, omdat Veendam uit positie was, alleen op de uitkomende keeper af ging. We hielden allemaal onze adem in toen ze de keeper uit speelde en richting het doel sprintte met de bal aan de voet, wij riepen allemaal schieten ,dat deed ze ook ongeveer een halve meter voor de lijn schoot ze de 2-1 binnen.

Met nog 1min. op de klok was het deur op slot, en ja hoor daar klinkt het verlossende eind signaal ,yesss ze hebben het gedaan kampioen van het Noorden. Toen we Tara vroegen waarom ze niet eerder schoot nadat ze de keeper had uitgespeeld antwoordde ze, ik was bang dat ik hem zou missen dus dacht ik, ik loop maar door zodat ik zeker weet dat hij erin gaat.
Wauw wat een top prestatie van deze meiden dit seizoen voor het eerst in deze samenstelling en dan de dubbel pakken, kampioen in de hoofdklasse en de beker finale winnen. Dit beloofd wat voor de toekomst dit team.