Besluit prestatievoetbal FC Wolvega

FC Wolvega gaat verder met prestatievoetbal op zaterdag!

 

Na vele jaren actief te zijn geweest als voetbalvereniging met prestatie-elftallen op zowel de zaterdag als zondag, is het besluit genomen om met ingang van de voetbaljaargang 2017-2018 ons als vereniging voortaan met prestatievoetbal op de zaterdagafdeling te richten.

 

Dit besluit is genomen om voor de club het beste toekomstperspectief te bieden. Mede ook gedragen doordat er geen voltallige zondag selectie meer op de been te brengen is en het organisatorisch ook voor de nodige uitdagingen stelt. Dit jaar is de eerste elftalselectie nog actief in de 1e klasse, maar met een erg krappe selectie en zonder noodzakelijk geachte 2de elftal, waardoor het al vaak voor de nodige uitdagingen staat. Deze uitdagingen, voor iedereen binnen de vereniging, zullen er de komende jaren absoluut niet minder op worden. De maatschappelijke ontwikkelingen en landelijke tendens zorgen er mede ook voor dat veel jeugdleden van de vereniging, die in de toekomst de aanwas richting de seniorenelftallen vormen, veelal ook op zaterdag willen spelen.

Met pijn in het hart nemen we afscheid van prestatievoetbal op de zondag, maar met erg veel vertrouwen wordt uitgekeken naar deze nieuwe toekomst van FC Wolvega. Overigens zal er op zondag wel recreatief gevoetbald blijven worden.

Wij zijn er van overtuigd dat met dit besluit FC Wolvega een bruisende vereniging kan zijn waar er een helder, sportief en financieel gezond beleid gevoerd wordt ten aanzien van prestatie- en recreatief voetbal voor iedereen. Dit alles met een bruisende achterban waar gezelligheid, binding en prestatie hand in hand gaan!

 

Met sportieve groet,

Bestuur FC